Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Συζήτηση θεμάτων δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης της Τετάρτης 22/5/2013

Κατά τη συνεδρίαση θέσαμε προ ημερήσιας διάταξης για ενημέρωση το ζήτημα της καθυστέρησης έναρξης καταπολέμησης των κουνουπιών ( με ευθύνη της Περιφέρειας) και για την καθυστέρηση των έργων οδοποιίας στη Γρέβενη Καλλιθέας, χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις.


Για το θέμα του ποδηλάτου τοποθετηθήκαμε θετικά υπέρ της δράσης των ποδηλατικών οργανώσεων ζητώντας να είναι πιο διεκδικητικοί γιατί ήδη φθάσαμε σε προεκλογική περίοδο, πέρασαν τρία χρόνια συζητώντας για το ποδήλατο, με μηδέν έργο από τη δημοτική αρχή. Προτείναμε παράλληλα με τη σχετική μελέτη να γίνουν κάποια μικρά έργα, η σηματοδότηση ποδηλατοδρόμων σύμφωνα με τις προτάσεις των ποδηλατών, να συνεχιστεί ο ποδηλατοδρόμος από Ολυμπιακή Ακτή Παραλία ως τον Κορινό, να υπάρξει επί τέλους διαβούλευση στα πλαίσια της μελέτης του Πολυτεχνείου, να περιορίσουμε την κίνηση των αυτοκινήτων στο κέντρο της Πόλης με την ανάπτυξη περιφερειακών παρκινγκ, την χρήση ποδηλάτου ή μίνι μπας στο κέντρο. Τέλος πέρα από την ουσιαστική παρέμβαση στα σχολεία των ποδηλατών θα πρέπει οι ίδιοι με ομαδικές ποδηλατοδρομίες στο κέντρο της πόλης να επιβάλλουν το σεβασμό του ποδηλάτου στην κυκλοφορία στο κέντρο.
Καταψηφίσαμε με πλήρη αιτιολογία το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο δράσης το οποίο προβλέπεται από το μνημόνιο και κάθε απόκλιση πέραν του 10% από το προϋπολογισμό θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική επιτροπεία και την επιβολή νέων φόρων και τελών για την κάλυψη του προϋπολογισμού. Πέραν από το πολιτικά απαράδεκτο ως μνημονιακό μέτρο, καταστήσαμε σαφές ότι δεν έχει καμιά σχέση με στοχοθεσία αλλά και ούτε είναι δυνατόν με διαλυμένο τον δημόσιο τομέα και στο υπουργείο και στον Δήμο, να υπάρξουν αξιόπιστα στοιχεία και πιο πολύ αξιόπιστες προβλέψεις. Σε επιβεβαίωσή μας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε ότι ήδη το Υπουργείο περιόρισε κατά 12,5% τους πόρους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έτσι όλοι οι Δήμοι θα τεθούν εκτός προϋπολογισμού και σε οικονομική επιτροπεία και επιβολή νέων φόρων και τελών.

Καταψηφίσαμε την έκθεση εσόδων εξόδων τριμήνου γιατί δεν θέλει ή αδυνατεί η δημοτική αρχή να μπει στην διαδικασία εξαγωγής συμπερασμάτων και λήψης μέτρων.

Καταψηφίσαμε τις αμοιβές των δικηγόρων ζητώντας επί τέλους τη δημιουργία νομικής υπηρεσίας για διασφάλιση των συμφερόντων του δήμου.

Καταγγείλαμε ως παράνομη και ρουσφετολογική την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2009 με την οποία χαριζόταν πρόστιμα σε δημότη αφού ήδη ο δημότης είχε χάσει την υπόθεση στα δικαστήρια.

Διαφωνήσαμε με την αύξηση της τιμής μίσθωσης αιγιαλού όπως ζητά η Κτηματική Υπηρεσία.

Διαφωνήσαμε για την παράταση της προθεσμία περαίωσης έργων οδοποιίας στη Γρέβενη Καλλιθέας και σημειώσαμε ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι ο εργολάβος σταμάτησε το έργο για να κάνει ιδιωτικές έργα στην περιοχή όπως πεζοδρόμια και πισίνες.

Διαφωνήσαμε για την παραλαβή του έργου αποκατάστασης ΧΑΔΑ Καλλιθέας, γιατί σύμφωνα μ επιτόπιο έλεγχό μας δεν έγιναν τα προβλεπόμενα έργα και δεν έγινε αποκατάσταση. Το θέμα αποσύρθηκε.

Καταψηφίσαμε την παραλαβή μελέτης κόμβου στην περιοχή Νταλιάνη Καλλιθέας γιατί ο κόμβος είχε γίνει από το ξενοδοχείο του Λάμπρου και μετά ανατέθηκε η μελέτη για έργο που είχε γίνει από ιδιώτη. Ζητήσαμε ο γύρω δημοτικός χώρος να μην χρησιμοποιείται ως παρκινγκ από πελάτες το ξενοδοχείου αμισθί.

Καταψηφίσαμε την μίσθωση κτήματος για 20 χρόνια για κατασκευή δεξαμενής, γιατί κατασκευάζουμε έργα σε ιδιωτικούς χώρους και μετά μας ζητάνε πολύ ακριβό ενοίκιο.

Καταψηφίσαμε τον ανακεφαλαιωτικό πίνακα για το κυνοκομείο όπως και την Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου ΔΕΥΑΚ και Ολυμπιακής Αναπτυξιακής για το κυνοκομείο θεωρώντας ότι πρέπει να ανήκει μόνο στο Δήμο και να μην δίνεται το έργο στην Ολυμπιακή Αναπτυξιακή η οποία δεν έχει σχέση με το αντικείμενο, δεν έχει λόγο ύπαρξης και πρέπει να κλείσει.

Διαφωνήσαμε με την πρόσληψη εργαζομένων με 2 μήνες γιατί είναι συνέπεια της απαγόρευσης των προσλήψεων λόγω μνημονίου, παραβιάζονται εργασιακά δικαιώματα, προσλαμβάνονται εκτός ΑΣΕΠ ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.



Τέλος να σημειώσουμε την σφοδρή πολιτική, κομματική και προσωπική επίθεση που δεχτήκαμε από τον κ. Λεμονόπουλο ο οποίος από τη θέση του Προέδρου μας αρνήθηκε να τοποθετηθούμε επί προσωπικού κάτι που τελικά έγινε μετά από παρέμβαση του κ Καραφουλίδη.




Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος

δημοτικός συμβουλος Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου