Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ο Χιονίδης και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Λιακόπουλος αντί να υποστηρίξουν τα συμφέροντα των δημοτών της Κατερίνης υποστηρίζουν τις μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο είχαμε άρσεις απαλλοτριώσεων κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων. 
Σε δημόσια παρέμβασή μας πριν την συνεδρίαση: http://mantzios-antonis.blogspot.gr/2013/08/blog-post_8456.htmlαναδείξαμε το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν αναζήτησε πιστώσεις από το Πράσινο Ταμείο για να γίνουν αυτές οι απαλλοτριώσεις. 
Σε σχόλιό του κατά την συνεδρίαση ο κ. Λιακόπουλος είπε αναληθώς ότι δεν αναζητήθηκαν πιστώσεις από το Πράσινο Ταμείο γιατί δήθεν οι απαλλοτριώσεις αφορούσαν κοινωφελείς χώρους ( για τους οποίους δεν προβλέπονται πιστώσεις από το Πράσινο Ταμείο )και όχι κοινόχρηστους χώρους.
Όμως από τις εισηγήσεις των θεμάτων που μας δόθηκαν προκύπτει σαφώς ότι οι απαλλοτριώσεις αφορούν κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρους και ως εκ τούτου είχε υποχρέωση η δημοτική αρχή να αναζητήσει πιστώσεις κάτι που δεν έκανε μη υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των δημοτών μας.
Υπερασπίζεται όμως τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης γιατί η κυβέρνηση κατά παράβαση του Συντάγματος ( σύμφωνα και με απάντηση του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή) μετέφερε τις πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου κατά 97,5% ! στον κρατικό προϋπολογισμού με αποτέλεσμα αντί να δίνονται τα χρήματά του για το Περιβάλλον και την αποζημίωση για την απαλλοτρίωση κοινοχρήστων χώρων, δίνονται για να εξοφλούνται οι δόσεις και οι τόκοι των δανείων στους δανειστές της Τρόικα. Και αυτό ήθελε να αποκρύψει από το δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες ο κ. Χιονίδης με τον κ. Λιακόπουλο. Όσον αφορά τις δραστηριότητες του Πράσινου Ταμείου βλ. εδώ: http://www.prasinotameio.gr/index.php/el/programmata-kai-dikaiouxoi/47-programmata-kai-dikaiouxoi/programmata1/koinoxristi-xoroi
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος
δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου