Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Γιατί δόθηκε παράταση πληρωμής της προκαταβολής; Πως διασφαλίζεται η είσπραξη των μισθωμάτων;

Βγάζεις ως Δήμος  σε πλειστηριασμό ένα παραλιακό δημοτικό κατάστημα. Μέχρι 31/5 βάσει των όρων προκήρυξης πρέπει να καταβάλλει το μισό του μισθώματος.
Δεν το καταβάλλει και ζητά παράταση καταβολής μέχρι 15 Ιουλίου. Το δημοτικό συμβούλιο εξετάζει το θέμα προ ημερήσιας διάταξης και  κατά πλειοψηφία εγκρίνει την παράταση. Εκφράζονται επιφυλάξεις αν αδειοδοτηθεί γιατί γίνονται πολεοδομικές παραβάσεις ( άραγες ειδοποιήθηκε αρμοδίως η Πολεοδομία ή οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές;) εκφράζονται επιφυλάξεις για το νόμιμο της παράτασης, εκφράζονται επιφυλάξεις για το αν θα εισπραχτεί ποτέ το τίμημα όπως συνέβη με πολλούς άλλους μισθωτές του Δήμου, αλλά και από το γεγονός ότι οι προθεσμίες για αναπλειστηριασμό αργούν με αποτέλεσμα να αργήσει η λειτουργία του καταστήματος.

Το ερώτημα είναι γιατί άργησε τόσο ο πλειστηριασμός; Ελέγχει κανείς τις πολεοδομικές παραβάσεις στην Παραλία; Ελέγχει κανείς το μέγεθος της έκτασης που καταλαμβάνουν σε σχέση  αυτή που ενοικιάζουν; Πως διασφαλίζεται η είσπραξη του μισθώματος αν το δημοτικό συμβούλιο δίνει παρατάσεις  ενάμιση μήνα όταν η σαιζόν είναι τρεις μήνες και όταν στο τέλος μπορεί να ισχύει το «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος»; Σκέφθηκε κανείς ότι μπορεί το αποτέλεσμα του πληστειριασμού να ήταν άλλο αν γνώριζαν οι συμμετέχοντες ότι μπορεί να παραταθεί η καταβολή της προκαταβολής (το μισό του μιθώματος!)  μέχρι και του μέσου της σαιζόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου