Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δημόσια συζήτηση για το δημοτικό ραδιόφωνο Κατερίνης

Ύστερα από πρόσκληση της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία πολιτών για την αλλαγή στο δήμο Κατερίνης
Δημόσια συζήτηση - διαβούλευση για το ρόλο του δημοτικού ραδιοφώνου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης ύστερα από πρόσκληση του δημοτικού συνδυασμού «Πρωτοβουλία πολιτών για την αλλαγή στο δήμο Κατερίνης».Της συζήτησης προήδρευσε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Αντώνης Μάντζιος ενώ παραβρέθηκαν επίσης η πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης κα Πόπη Μπατάλα, ο Αντιπρόεδρος κ. Λευτέρης Μωυσιάδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Κυριακίδης και Στέφανος Νατσιός, μέλη συλλόγων και ομάδων, παράγοντες της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και απλοί πολίτες.

«Υποστηρίζουμε, ένα ραδιόφωνο που θα ενημερώνει επαρκώς για όσα συμβαίνουν στην πόλη και τη περιφέρεια του δήμου, ένα ραδιόφωνο ανοικτό στους δημότες, όπου θα μπορούν να αναφέρουν τα προβλήματά τους και να παίρνουν άμεση επίσημη απάντηση, ένα ραδιόφωνο ελέγχου της κάθε μορφής εξουσίας, ένα ραδιόφωνο πλουραλιστικό, της δημοκρατίας και της διαφάνειας, ανοιχτό στις ιδέες της ειρήνης, της φιλίας της αλληλεγγύης και κλειστό στο φυλετικό μίσος, στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, την έχθρα και το ψέμα» ανέφερε μεταξύ άλλων ανοίγοντας την συζήτηση ο Αντώνης Μάντζιος.

Ο ίδιος υποστήριξε πως το δημοτικό ραδιόφωνο θα πρέπει να έχει μία διαπαραταξιακή σύνθεση η οποία θα απολογείται στο δημοτικό συμβούλιο ή στην επιτροπή διαβούλευσης.

Παίρνοντας το λόγο η πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης κα Πόπη Μπατάλα υπενθύμισε πως το δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης μας έχει μία μεγάλη ιστορία καθώς είναι το πρώτο δημοτικό ραδιόφωνο που λειτούργησε στην χώρα μας. «Σέβομαι την ιστορία του ραδιοφώνου», είπε και συνέχισε «η επίλυση όμως των προβλημάτων των δημοτών γίνεται, και έτσι πρέπει, μέσα από το δημοτικό συμβούλιο και όχι μέσα από το ραδιόφωνο». Παράλληλα, η κα Μπατάρα υπογράμμισε πως ήδη στο δημοτικό ραδιόφωνο αρκετοί πολιτιστικοί σύλλογοι διαθέτουν τις δικές τους εκπομπές εβδομαδιαίως.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στέφανος Νατσιός τόνισε πως πρώτα πρέπει να έρθει η βιωσιμότητα και όλα τα άλλα όπως η βελτίωση του προγράμματος θα ακολουθήσουν.

Ο κ. Παντελιάδης σημείωσε πως τα οικονομικά με το μέλλον του ραδιοφώνου είναι αλληλένδετα, παρόλα αυτά στάθηκε ιδιαίτερα στον κοινωνικό ρόλο που αυτό μπορεί να διαδραματίσει.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Κυριακίδης υπογράμμισε πως κανένας νοήμων άνθρωπος δεν θέλει να κλείσει το ραδιόφωνο, όπως όμως επίσης κανένας νοήμων άνθρωπος δεν θα ήθελε να χτίζει παλάτια πάνω στην άμμο. Ο κ. Κυριακίδης στην τοποθέτησή του εστίασε κυρίως τόσο στο οικονομικό κομμάτι, αλλά και στο οργανωτικό επίπεδο του ραδιοφώνου.

Τοποθέτηση στη συζήτηση έκανε και ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευγένιος Παπαδόπουλος ο οποίος τάχθηκε υπέρ ενός ραδιοφώνου εθελοντισμού, χωρίς να απειλεί όμως τους ιδιωτεύοντες.

Η δημοσιογράφος Βέτα Χαϊλαζίδου τόνισε πως θα πρέπει να ξεκαθαριστεί εάν η διοίκηση του δήμου είναι αποφασισμένη να λειτουργήσει το δημοτικό ραδιόφωνο ή όχι. Η ίδια επικεντρώθηκε κυρίως στο κομμάτι της ενημέρωσης.

Τοποθέτηση έκανε και ο Ηλίας Χρυσικός, ιδιοκτήτης του «Ράδιο Ενημέρωση» ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί εάν το δημοτικό ραδιόφωνο θα πρέπει να είναι ένα ραδιόφωνο ενημερωτικό ή ψυχαγωγικό και ανάλογα να κινηθεί προς ποια κατεύθυνση θέλει.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για το δημοτικό ραδιόφωνο Κατερίνης, τα οποία όπως είπε η πρόεδρος κα Πόπη Μπατάλα θα τα αξιοποιήσει με τον όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου